RSS Feed

Kiu i els seus amics

5 Agost 2012 by baccus

Careta de ‘Kiu i els seus amics’

En una nit de lluna plena, 5 nens i el seu gos coneixen Kiu, un extraterrestre que ve d’un planeta musical. Kiu arriba a la Terra envoltat de misteri. Només els 5 nens, amics seus, poden veure’l. Kiu i els seus amics es comunicaran mitjancant la pantalla de l’ordinador fins que Kiu aconsegueix fer-ho d’una altra manera. Kiu té diversos poders que utilitza per ajudar els seus amics, ficats constantment en aventures que compliquen la tranquil·litat quotidiana de les famílies respectives, que pateixen els resultats d’unes relacions invisibles i aparentment inexistents, entre els seus fills i un ésser, en la realitat del qual no creuen. Aventures, música i humor són els ingredients de la sèrie, que pretén unir el món quotidia dels nens i dels seus pares amb la màgia i somnis del món de Kiu.

Aquesta és la sinopsis de ‘Kiu i els seus amics‘, però comencem pel començament. L’any 1.985, quan el fenomen ‘E.T.’ encara cuejava i TV3 feia encara no un parell d’anys que s’havia posat en funcionament, algú va tenir la brillant idea d’encarregar al director de cine Bigas Luna la producció d’una sèrie de ciència-ficció per al públic familiar basada en un extraterrestre de rostre, més o menys simpàtic i familiar.

La sèrie va emetre el seu primer episodi el diumenge 6 d’octubre de 1985, i malgrat la important inversió en models, decorats, música i promoció, la sèrie va passar sense pena ni glòria per una incipient televisió catalana, amb ganes i voluntat de fer una televisió diferent i innovadora.

Algunes curiositats d’aquest projecte:

· La sèrie va constar de 17 capítols de mitja hora que s’emetien els diumenges al vespre

· L’argument de cada capítol era més o menys independent, amb Kiu sempre com a protagonista

· La sèrie es va gravar en format cinematogràfic (no vídeo)

· Hi havia prevista una segona temporada, que al final no va acabar tirant endavant

· Del repartiment d’actors, només dues actrius han tingut una vida prolífica i destacada en el món de l’actuació: Alícia Orozco i Duna Jové, que darrerament hem pogut veure a la sèrie ‘Pulseres vermelles’ fent de mare d’en Jordi.

· Malgrat la important inversió econòmica, la sèrie no va acabar de funcionar mai del tot. Al web IMDB li posen una nota de 2’4 sobre 10

· La promoció més vistosa va venir de “la Caixa”, que regalava un puzzle de la sèrie als seus clients

Kiu, el puzzle

Ja per acabar, us deixem amb el tràiler de la sèrie perquè la pugueu veure i valorar:

YouTube Preview Image
Fonts d’informació:
25 anys de TV3
TV3 a la carta
Nord enllà
Montse Cebrian
Freak in site


2 Comments »

  1. Pol ha dit:

    Hola, he mogut el trailer al meu nou canal de Youtube; busca’l i rectifica l’enllaç.

    salut!
    POL

  2. baccus ha dit:

    Gràcies Pol. Ho he actualitzat a JoanCamp.cat, que ara ho gestiono des d’allà! 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *